niedziela, 12 maja 2013

SZPINAK:)

CIEKAWE KTO LUBI SZPINAK TAK JAK JA :):))

Całe życie lubię szpinak  ,moja mama często robiła ,a i teściowa też bardzo często gotowała ,nigdy nie było problemu ze zjedzeniem szpinaku ,jak pamiętam ,moje dzieci wzbudzały tym sensacje w przedszkolu ,pani opowiadała, że zjadają swoją porcje ,porcje kolegów i idą jeszcze po repetę:):):)
Robiłam często przez zimę ,ale to z importu i jak tylko pojawił się pierwszy krajowy postanowiłam najeść się do syta:):):) trochę z tym roboty ,ale mnie to nie przeszkadza ha ha ha
Tu efekt końcowy ,a i botwineczka będzie na jutro:)
pozdrawiam wszystkich serdecznie

16 komentarzy:

  1. Witaj Bogusiu,też jestem smakoszką szpinaku.Bardzo mi smakują pierogi ze szpinakiem i białym serem.Kupuję je na bazarze.Pozdrawiam smakowicie.
    sosna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pomyślałabym o takim połączeniu ,szpinak i biały ser ,ale może być dobre

      Usuń
  2. Zgroza! Jedna z dwóch rzeczy, których akurat nad wszelkie nie cierpię możności... Ale ruskie pierogi to jeszcze przy jakiem głodzie okrutnem przełknę...:((
    Kłaniam nisko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ha ha ha ,bo jeszcze nie skosztowałeś ,i nie wiesz jakie niebo w gębie jest po szpinaku:)

      Usuń
  3. Ja dopiero niedawno miałam okazję spróbować szpinaku i mam nadzieję, że będę go wykorzystywać w swojej kuchni;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet na pewno ,bo teraz jest modny pod wieloma postaciami ,ja lubie z nim pierogi i naleśniki

      Usuń
  4. O matko!! Tyle tego-kto to zje he he. Możesz mnie zaprosić bo lubię szpinak i u mnie także wszyscy lubią. Pozdrawiam serdecznie-;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Byś się zdziwiłą bo ja z synem jemy szpinak hurtowo ,to co na zdjęciu to mamy na trzy razy

      Usuń
  5. Bogusiu ja lubię i szpinak i botwinkę, moja babcia nam robiła szpinak często. Uwielbiam naleśniki i pierogi ze szpinakiem. Pozdrawiam wiosennie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ciekawe bo w moim otoczeniu wszyscy znaczy znajomi nie rodzina na szpinak mówią beeeeeeeeeee

      Usuń
  6. zawsze uwielbiałam szpinak i brukselkę z zasmażoną bułka tartą . ZAWSZE !!!!!!!!
    ale musiałam na kilka lat wyeliminować ze swej gastronomi za sprawa drugorodnego co to nie mógł pożerać szczawianów

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam znajomych co też nie mogą szczawianów

      Usuń
    2. Drugorodny po zjedzeniu dusił się, ma zaleczoną alergię wewnętrzną .

      Usuń
    3. Mój jak to mówisz drugorodny:) ma to samo po jabłkach ,puchnie i dusi się

      Usuń